bakgrund_gert.jpg
 

Gert Klötzke firar julen med oss i år igen.
Det 10:e faktiskt.

Det var för 10 år sedan som gastronomi professor Gert bestämde att julbordet skulle bestå av klassiska smaker i form av små rätter. Den tanken består men utvecklas ständigt. I år stod det i bransch tidningen Smakfullt vilka de fem starkaste trenderna är för årets julbord. Det är trender vi jobbat med sedan 10 år tillbaka. Så vi kan väl utan att överdriva påstå att vi är före vår tid.

Ekologiska charkuterier.

Nytt för i år är att vi enbart har ekologiska charkuterier på vårt julbord.
Gerts gamla tyska kollega har en metod att tillverka helt ekologiska charkuterier.

Läs gärna mer om det här, www.besh.de (Sidan finnas endast på tyska).

Välkomna alla Veganer.

I år har vi tagit fram speciella små rätter helt anpassade för de som är veganer. Varför ska de som gjort det valet kännas sig exkluderade. Rätterna består av både kalla, varma och såser som vi gjort för speciell för detta.

vegan_2.jpg

Kallt rätter
Blomkåls terrin  
Terrin oumph med curry
Potatisterrin med grov senap
Terrin på grillade grönsaker
Terrin på linsvariationer
Terrin på tomat och jordärtskockor
Terrin på gul betor och selleri
Terrin på röd paprika och gul majs
Terrin på soja med örter
Terrin på rökt soja med asiatiska smaker
Rostade kryddiga rotsaker  

Småvarmt på tallrik
2 grytor, en på oumph en på corn
2 sorters kål
Köttbullar gjort på potatis och bönor

Dessert
Cocos och cashewnöter

Såser
Hummus på gröna ärter
Misosås med chili
Morotssenap
Mango ketchup
Bönsås
Lök marmelad
BBQ sås
Soya gele