FJÄDERHOLMARNAS KROGS JULBORD

SIGNERAT GASTRONOMI PROFESSOR GERT KLÖTZKE

Som vanligt dukar vi även i år upp ett generöst Julbord med Gert Klötzke i spetsen.
Julmaten serveras på bufféer, men vissa rätter såsom Lutfisken serverar vi på tallrik vid middagsborden.

 

VÄLKOMMEN ALLA VEGANER

Sedan 2016 har vi tagit fram rätter helt anpassade för dig som är vegan. Det finns både kalla och varma rätter och självklart såser som passar till.

Exempelrätter från det gröna bordet
Terrin på gula & röda linser, Terrin på saltbakad selleri, Terrin på grillade grönsaker, Terrin på oumph & curry, Terrin på potatis, jordärtskocka & senap, Blomkålsterrin, Terrin på jordärtskocka & tomat, Terrin på grillad paprika & majs, Terrin på tofu, Rostade rotsaker,  Potatissallad med senapskräm, Tomatsallad med honungsvinägrett, Frissésallad med päron- & valnötter,  Morotssenap, Mangoketchup, Tamarind-  & aprikossås, Miso- & Chillisås,  Lökmarmelad, BBQ sås, Hummus på gröna ärtor, Quorngryta med chili- &  choklad, Veganbullar. 

VÄLKOMMEN ALLA NI ANDRA JULMATSÄLSKARE

Vårt Julbord är finstämt och allt serveras i angenämt stora bitar. Allt läggs smakfullt upp för dig att plocka bit för bit. Man äter som bekant lika mycket med ögat som med munnen.

VAD SERVERAS

Följ denna länk för ett urval av vad som kommer att serveras.

Ekologiska charkuterier

Viktigt för oss är att vi enbart har ekologiska charkuterier på vårt julbord.
Gerts gamla kollega har en speciellmetod att tillverka våra ekologiska charkuterier.

Läs gärna mer om det här, www.besh.de (Sidan finnas endast på tyska)