Fjäderholmarnas julbord – upplev en jul med omtanke, lång tradition och gastronomisk glädje

Välkommen till ett julbord utöver det vanliga – där smak, kvalitet och hållbarhet står i centrum. Fjäderholmarnas krog serverar vi ett julbord där varje rätt är noggrant komponerad i små portioner, så du kan njuta av fler smaker utan att bidra till matsvinn.

Smakrik tradition med internationell twist

Vårt sortiment är klassiskt svenskt, med spännande internationella inslag. 90 % av allt vi serverar tillagas på plats i vårt eget kök, medan resten kommer från noggrant utvalda producenter – där vi själva är med och påverkar recepten.

Eget bröd & unika smaker

Vi bakar vårt eget julbröd och våra såser samt senapssorter är skapade efter våra egna recept – smaker du inte hittar något annanstans.

Hållbart från hav och sjö

Vi serverar vilt fångad lax från Luleälven, fri från miljögifter. Vi har tagit bort rödlistad fisk, exempelvis makrill och använder insjöfisk som abborre, gädda, lake, gös och sik. Vi har även minskat användandet av strömming och ersätter den med siklöja. Laxforellen odlas i öppet vatten i Ålands skärgård.

Vilt på menyn

Julbordet bjuder på delikatesser från den svenska vildmarken – björn, hjort, älg, rådjur och ren. Våra terriner innehåller björnfett istället för grisfett och vår unika blodpudding görs på gåsblod och björnspäck.

Korv med karaktär

Våra specialkorvar tillverkas av det exklusiva Schwäbisch-Hällisches Schwein – en tysk frigående lantras med ekologisk EU-certifiering, som tidigare var närmast utdöd.

Svenska smaker i varje dessert

Avsluta måltiden med våra hemlagade desserter, där svenska bär och frukter spelar huvudrollen